Увод у тајне несвесног знања

Tajne Nesvesnog znanja Korica

ПРЕДГОВОР

Књига магистра психологије Александра Митровића Метаноје Тајне несвесног знања је за мене откровење! Он је сукоб цивилизација, ратове таласократије против сила копна, објаснио из угла психе, која је у нама створена рађањем и можда васпитањем. Оно што ме је задивило је улога Злог, које се шири инфилтрацијом, под маском културе и мас медија. Ко контролише филмове, књиге, психијатре, медикаменте, он производи демоне, који тога нису свесни, па се представљају као научници, политичари, новинари, експерти.  А  они као магови почињу да пројектују и наше снове.

Књига Тајне несвесног знања говори о томе да поред свесног, рационалног знања постоји и несвесно знање. Несвесно знање је умногоме богатије и шире од свесног. Несвесно знање није ограничено простором и временом, јер има приступ у димензију реалности где не постоји време. Та димензија реалности има своје различите називе: колективно несвесно, акаша хроника, имплицитни поредак, нулта димензија, холографска димензија и слично. Измењена стања свести као што су сан, уметничка дела, ритуални транс, смрт и слично су начини на који човек може освестити несвесно знање.

Несвесно знање има своју структуру, а главна структурна јединица несвесног знања је архетип или мисаоно-осећајна слика колективне природе, што значи да је заједничка свим људима. Освешћивање архетипова означава процес асимилације несвесног знања или тзв. процес индивидуације, пут обожења или охристовљења човечијег. У књизи су кроз митологију, уметничка дела и снове дате фазе тог пута индивидуације чији је циљ поистовећење са Јаством, човечијим правим идентитетом, која је заправо слика Христа у нама.

У првом делу књиге је кроз митологију и уметничка дела дат увид у рад несвесног, у испољавање несвесног знања на нивоу свести. У другом делу књиге је кроз снове дат приказ тзв. великих или архетипских снова. Јер, снови се деле на мале снове, који имају своје извориште у индивидуално несвесном, те велике снове који имају свој темељ у колективно несвесном.

Архетипско или несвесно знање је знање читавог људског рода кроз историју и праисторију, а које је записано у колективно несвесном или морфогенетском пољу људске врсте. Несвесно знање је основа есотерије, а есотерија је основа тајних друштава и геополитике. Постоје два правца у процесу индивидуације.  Један је онај који води ка Јаству, слици Христа. То је правац духовне вертикале тако типичне за Исток, од Русије, Кине до Индије. Други је правац који води ка Сенци и архетипу моћи, односно ка ђаволу у хришћанском контексту, а који је карактеристичан за индивидуализам Запада, од Ватикана до Велике Британије и Сједињених држава. Отуда је савремени геополитички сукоб ова два света, материјализма и духовности, заправо сукоб два архетипа, сукоб Добра и Зла, Христа и Антихриста, осе Ја-Јаства и осе Сенка-архетип моћи.

Теорија завере која је заправо теорија интереса јесте у својој најдубљој суштини архетипска теорија која задире у тајне несвесног знања, у тајне есотерије. Због тога су у основама геополитике тајна друштва која имају свој есотеријски темељ, јер чувају тајно несвесно знање од заборава. А то тајно  несвесно знање које чувају тајна и есотеријска друштва није ништа друго него тајно архетипско знање колективно несвесног које постоји у свима нама а да га нисмо ни свесни. Ова књига магистра психологије Александра Митровића Метаноје нам помаже да схватимо саме темеље тог тајног несвесног знања у основи света, у основи тајних друштава и тајних владара овога света. Због тога је ова књига значајна не само за студенте психологије, митологије, уметности, већ и за трагаоце за истином, за проучаваоце тајних друштава и есотеријских основа геополитике. У овој књизи ћете наћи одговоре, тајно знање човечанства.

У савременом друштву, у врлом новом свету Запада на врху пирамиде Зла је Луцифер, господар западњачких снова, а испод њега су демони из наших јава и снова. Бог изгледа да је у дефанзиви! Да би се зло победило, морамо сви у себи да пронађемо искру Божију и да је ојачамо. Свако ову битку војева са вирусом Сатане у себи! Изволите, изаберите свој дрес.

Дејан Лучић

Издавач књиге „Увод у тајне несвесног знања“ је издавачка кућа „Пешић и синови“. Број телефона за наручивање је 063 264 824. Цена: 600,00 дин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com