О нама

ВЕСТ:

У Србији су покренуте нове праве независне новине – магазин „РОНИН“.

 

ЗАШТО БАШ „РОНИН“?

Јапански ратници самураји су, када би остајали у биткама без господара, постајали РОНИНИ, или „људи таласи“. РОНИН је, дакле, самурај без господара, тако је и магазин „РОНИН“ јавно гласило без „господара“.

 

ТО ЈЕ МОГУЋЕ?

Да. Ниједна политичка странка, ниједан тајкун, нити било ко из„сиве зоне“ не стоји иза нас. Уосталом, свима њима овакав часопис и не треба. Они већ имају новине по њиховој мери.

 

ЗБОГ ЧЕГА „РОНИН“?

Због разбијања медијског мрака у борби за бољу Србију. Такве Србије не може бити без слободе медија. А за слободу се увек вреди борити.

 

КАКО?

Храбро, бескомпромисно, зналачки и доследно.

 

ЧИМЕ? 

Самураји РОНИНИ мачем, а магазин „РОНИН“ – пером. ПОР АХОРА, што би рекао легендарни Хуго Чавез.

 

КОМЕ ТРЕБА „РОНИН“?

Народу Србије. Народу обесправљеном, опљачканом, превареном, деморалисаном, без вере у лепши живот и бољу будућност. Народу од кога се потпуно отуђила политичка елита, као и све остале.

 

ШТА ТРЕБА „РОНИНУ“?

Младост Србије. Срчаност, полет, ентузијазам, животна енергија, самопрегор, жеља за учењем, за достизањем нечега новог, квалитетнијег. Снови о младости Србије у Србији а не широм планете. Јер младост покреће свет. Тако мора да буде и у Србији, иначе Србије бити неће.

 

ШТА ЈЕ „РОНИН“?

Магазин у коме су теме: неизбежна политика, економија, култура, наука и спорт. Новине о народу и за народ. Магазин у коме ће се писати афирмативно о Србији, о младим и вредним људима, успешним привредницима и компанијама које добро послују, о достигнућима српске науке, културе и спорта. Неизбежно и о друштвеним проблемима, али на конструктиван и креативан начин.

 

ШТА „РОНИН“ ИМА?

Храбрости, части и знања да буде гласник истине, правде и онога што Србији највише недостаје – морала. Други ионако већ пишу о свему осталом.

 

ШТА „РОНИН“ НЕМА?

Нема и неће имати медијске „мрље“. Новинарско поштењеизнад свега и веродостојна, јасна и потпуна информација. Па нек свако гради своје ставове и судове о свему. Само Србија са што више самосвесних људи може даље и само у таквој Србији може да постоји дијалог свакога са сваким. Да нас због тога други поштују а и ми себе сами.

 

ПОДРШКА „РОНИНУ“?

Свакако, па и помоћ, јер само заједно можемо да мењамо Србију

 

ЗА КРАЈ,АЛИ И ЗА ПОЧЕТАК:

У Србији су покренуте нове праве независне новине – магазин „РОНИН“. Ако ће „РОНИН“ као штампано издање под мишком носити и понеки младић или девојка, уместо лаптопа, то ће нам бити знак да смо на правом путу.

Срдачно Ваш
Злаја Богатиновски

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com