Јагањци нису утихнули: Вучић изборима спасава Србију?!

22a0183c2fa4bc94050ece737f5fd4de
“Револуција није јабука која падне када је зрела. Мораш да урадиш нешто да би пала.”       Че Гевара (Илустрација: фб)

 

Пише: Дејан Љутић

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је његова одлука да Србија иде на ванредне парламентарне изборе. Даље каже и да има намеру да спасава Србију, да је води ка ЕУ.

Од чега и од кога он спасава Србију? Можда од њене све мање географске величине, од Закона који и не постоје? Рече премијер и да је за поновљене резултате потребан карактер. Ако је мислио на карактер чланова странке, тешко. Ту карактера нема. Ово су избори за, и против њих.

Ово су избори за земљу у којој деца узимају аутограме од криминалаца. Избори за још једну нерођену генерацију и за преостале атоме морала које још владајућа странка није стигла да уништи.

Премијер је постигао велики успех у томе што је све наше постало туђе. Сад покушава да нас убеди како је то туђе ипак наше. Али, на сваку његову изјаву, „ слободни медији“ излапрдају свакакве хвалоспеве. „Ја сам одлучио“, „Ја кажем“, „Ја само радим…“

Него, да ли си ти премијеру чуо и да постоји народ који каже; „Ја сам гладан“, „Ја немам посао“, „Ја лажем дете да ће добити зимске ципеле“. Чуо си сигурно. Само, ти „слободни медији“ ћуте о презренима.

Чињеница је да Србијом у овом тренутку влада једна организована група бахатих примитиваца, која је прекрила и узурпирала све институције. Они нису спремни на лагани одлазак. Њихова деца, жене, снаје и свастике – остаће без посла.

Кад се Вучић одлучио за превремене изборе, онда, ма шта он причао, тражи подршку јавности за неке потезе које планира да уради а за које претпоставља или да неће бити посебно популарне или ће представљати својеврсни заокрет у његовој политици. Треба ли да поменем Косово, Русију…О, да не заборавим. Опозиција.

Да они имају мало више храбрости и мудрости, и кажу народу куда нас све заједно Ву