Јагањци нису утихнули: Вучић изборима спасава Србију?!

22a0183c2fa4bc94050ece737f5fd4de
“Револуција није јабука која падне када је зрела. Мораш да урадиш нешто да би пала.”       Че Гевара (Илустрација: фб)

 

Пише: Дејан Љутић

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је његова одлука да Србија иде на ванредне парламентарне изборе. Даље каже и да има намеру да спасава Србију, да је води ка ЕУ.

Од чега и од кога он спасава Србију? Можда од њене све мање географске величине, од Закона који и не постоје? Рече премијер и да је за поновљене резултате потребан карактер. Ако је мислио на карактер чланова странке, тешко. Ту карактера нема. Ово су избори за, и против њих.

Ово су избори за земљу у којој деца узимају аутограме од криминалаца. Избори за још једну нерођену генерацију и за преостале атоме морала које још владајућа странка није стигла да уништи.

Премијер је постигао велики успех у томе што је све наше постало туђе. Сад покушава да нас убеди како је то туђе ипак наше. Али, на сваку његову изјаву, „ слободни медији“ излапрдају свакакве хвалоспеве. „Ја сам одлучио“, „Ја кажем“, „Ја само радим…“

Него, да ли си ти премијеру чуо и да постоји народ који каже; „Ја сам гладан“, „Ја немам посао“, „Ја лажем дете да ће добити зимске ципеле“. Чуо си сигурно. Само, ти „слободни медији“ ћуте о презренима.

Чињеница је да Србијом у овом тренутку влада једна организована група бахатих примитиваца, која је прекрила и узурпирала све институције. Они нису спремни на лагани одлазак. Њихова деца, жене, снаје и свастике – остаће без посла.

Кад се Вучић одлучио за превремене изборе, онда, ма шта он причао, тражи подршку јавности за неке потезе које планира да уради а за које претпоставља или да неће бити посебно популарне или ће представљати својеврсни заокрет у његовој политици. Треба ли да поменем Косово, Русију…О, да не заборавим. Опозиција.

Да они имају мало више храбрости и мудрости, и кажу народу куда нас све заједно Вучић води, имали би шансе да се отргнемо његовог задаха пропасти. Али, ту, бар за сада, нема особе за којом ће НАРОД кренути. Јер, НАРОД треба да хоће.

Лидери те опозиције, на недавном састанку су изјавили да су се окупили како би поразили Вучићев режим на изборима. Ко је све био на том састанку, познато је.

Издвојићу само једно име: Чедомир Јовановић. Елем, на седници Главног одбора ЛДП пре две године је изјавио: „ Вучић је први премијер после Зорана Ђинђића који је озбиљно проговорио о економским реформама. Тада је и констатовао да његова странка треба да уђе у владу. Мислим, ОПОЗИЦИЈО, са ким ти идеш против једног Вучића, а?

И, шта сад? Како и за кога? Мала смо ми земља да се више пута дижемо из пепела а и њега све мање имамо.

Него, нешто пре педесетак година, пред УН, „рецепт против Вучића“ можда нам је у свом говору дао Че Гевара, говорећи о презренима и мученима у свету: „У овим тренуцима анонимне масе почињу да пишу своју историју…“

 

Такође проверите

japanska-zastava-620x330

“Хлеб среће” у Амбасади Јапана

  Припремила: Екипа РОНИНА ПРОМОЦИЈА ФИЛМА „ХЛЕБ СРЕЋЕ“ У АМБАСАДИ ЈАПАНА Амбасада Јапана овом приликом ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com