Вучићу, шта ћеш са макетама док Шиптари мокре по српским светињама?

foto_vest__1434356394
Бедеми храма Христа Спаса у центру Приштине шиптарима некад служе за пентрање, а некад за – пишање! (Фото: фб)
 
Пише: Дејан Љутић
 
По Александру Вучићу у Србији све функционише на боље. Он је много снаге уложио у одржавање контролисаног страха. Упамтите, премијер о себи већ одавно мисли боље него што заслужује.
Тако се вазда, током обраћања народу Србије жељном европске будућности, користи само њему знаним историјским подацима, па испада као да се он лично последњих двеста година борио са примитивизмом овог живља. Хвала му. Ипак, остаћу и даље примитиван.
Гледам и слушам вести из Приштине. Нико не спомиње да је Сигал добио пасош Србије, али видим, како Шиптари мокре по зидинама храма Христа Спаса. Све то посматрају припадници косовске полиције међу којима има  и Срба. Ту су и они који себе називају представницима Европске Уније.
Иначе, те пасоше, не добише они које си ти премијеру не тако давно, слао од Токија па до Вировитице да бране Србију.  Они нису стигли да постану прави глумци,  остадоше само статисти. За већину је сада само потребан помен, не пасош.
Сад, морам да будем груб макар на слову. Шта ће ми та Европа која ћути на пишање по мојим коренима. Да, на Косову сваки Србин има макар коренчић.
Вучић је, иначе, од Рогозина добио на поклон макету ракетног система С300. Од Арапа макету „Београда на води“, а од Кинеза макете возова и брзих пруга.  Кад сам био мали, желео сам да имам све те играчке, али, премијеру, Србија није играчка. Народу нису потребне макете. Треба им посао а не његова копија. Него, јел се ти сећаш оних поплава, пада хеликоптера…
Елем, пре нешто више од  годину дана, твоја  Влада је донела одлуку да се укину новогодишњи пакетићи за децу радника. Образложење је било да ће се од тих пара саградити вртићи, болнице, домови здравља.
Можда су твоји цицибанови закључили: шта ће бедницима и вечито незадовољнима пакетићи. Незадовољни и немају права да обрадују своју децу. Имају макете па нек се играју. Е, објасни детету рудара да неће добити пластичну лутку која се смеје ако јој ставиш кинеске батерије.
Мислим, ако то смеш у овој земљи, тешко да се премијер није заштито тако што се окружио медиокритетима. Они су спремни да трпе све и свашта само да би остали уз њега. Е, а да ли су спремни и да сперу урин са српских светиња? Ајде премијеру, нареди прање фекалија. ЕУ не трпи г….Можда?

 

Такође проверите

ferhadija

ПАРЧЕ СЛОБОДНЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

Почиње седмица по Ђурђевдану, отвори се Ферхадија у тоновима суживота и лијепе будућности. Међутим из ...

Један коментар

  1. Кад ће те већ једном да се суочите са нашом општом ситуацијом да Вучић сво време манифестује свој лични интерес и интерес политичке партије СНС. Морам да Вас подсетим шта је давно, давно рекао Мусолини: МУСОЛИНИ је има одредбу: Када интерес групе сасвим надвлада све друге „интерес“, то је „фашизам“. Ако је ова тачно, а тачно је комунистички фашизам је дан данас присутан у Србији. Излаз постоји. Излаз увек постоји. Ко је спреман да се укључи за спаси и обнову државе Србије нека се јави. позз. ДРАГАНешковић

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com