Отворено писмо уређивачком колегијуму РТС-а

1429356437757
(Фото: РОНИН/Златко Богатиновски)

Пише: Златко Богатиновски

Нисам ни мало срећан а поготово не задовољан да као уредник ПОТПУНО НЕЗАВИСНОГ МЕДИЈА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ наводим шта пише и коментарише новина каква је “Информер”. Није никаква срећа а ни добит за Србију и њене грађане ако се мали а независни медиј као што је “РОНИН” слаже са великим а врло зависним медијем као што је “Информер”. Али пошто је Србија постала земља свега и свачега онда и овакав догађај који искључује и негира сам себе, може да се деси.

Председник (легално изабрани, а не постављени!) Републике Српске, Милорад Додик је био гост Радио телевизије Србије, у емисији “Упитник” код водитељке и “ауторке” Оливере Јовићевић у понедељак 12.01.2016. године. На шта је личило 55 минута те емисије, ето стицајем околности,  врло добро илуструју коментари објављени у “Информеру”, исти дан после приказане емисије.

Дакле, “Информер”…

“БРУКА И СРАМОТА (наслов):  Жута Оља Јовићевић на РТС напала Додика као да је највећи криминалац!
Председник Републике Српске Милорад Додик најстрашније је вечерас нападнут и извређан на јавном медијском сервису Србије!

Водитељка емисије “‘Упитник” Оливера Јовићевић, у народу позната као Воштана Жута Оља,‎ напала је усред Београда председника Српске као да је највећи криминалац!

Без имало поштовања за његову функцију и чињеницу да представља два милиона Срба из РС, све време одбијајући да чује било који аргумент, Јовићевићева је инсинуирала да је Додик незаконито стекао имовину, да је утајио порез и искористио политику да би се лично обогатио!

Колико је РТС брутално напала председника РС најбоље говоре поруке бројних твитераша који су вечерас остали запањени безобразлуком Воштане Жуте Оље Јовићевић!”

…али и “РС – Част Отаџбине”!

Срећом , редакцији РОНИНА се  > Отвореним писмом уређивачком колегијуму РТС-а<, обратило удружење “РС – Част Отаџбине”. Писмо објављујемо у целости, и подржавамо основну поруку, која је срочена искрено и са пуно емоција али и са упозоравајућим реченицама!

“Поштована господо,

Не претендујући да утвруђујемо Ваше уређивачке критеријуме, избор водитеља и начин вођења програма, не можемо а да не реагујемо на емисију ”Упитник” емитовану у понедељак 12.јануара 2016.године, у којој је Милорад Додик био гост, код Ваше водитељке, Оливере Јовићевић.

Просто је невероватно да у емисији на Српској националној телевизији, у земљи Србији, где је гост био председник Републике Српске (не улазећи у то ко је председник по имену и презимену, већ посматрајући институцију српског народа,) да је могуће да се на такав крајње острашћен начин током читавог тока емисије односите према Републици Српској, а тиме и према њеним грађанима ,и према њеном легитимно изабраном председнику.

Уређивачком политиком и наступом ваше водитељке Ви нисте увредили само грађане Републике Српске и њеног председника, већ и милионски аудиторијум грађана у Србији, који су рођени или воде порекло из Републике Српске, односно српског народа са оне стране Дрине, као, и, сигурни смо, највећи део грађана с ове стране реке, која, подсетићемо Вас, после много векова више не дели, већ спаја један исти народ.

Наступ Ваше водитељке управо је игнорисао те чињенице, те по нашем скромном мишљењу, не заслужује даље коментарисање јер ако су нам овакви водитељи и оваква уређивачка политика наше националне телевизије, нама не требају непријатељи.

Овим путем желимо јавно да вам изнесемо наш став који деле многи грађани а не само чланови нашег удружења: ”Ако на овим или оваквим принципима будете даље градили уређивачку политику РТС-а, не водећи рачуна ни о гостима, ни о гледаоцима, учествујући у партиципирању претплате укалкулисане у рачун за електричну енергију, спремни смо не само да останемо без ТВ сигнала РТС-а, већ и без електричне енергије!”

Извршни одбор удружења
РС-ЧАСТ ОТАЏБИНЕ

 

Такође проверите

patriotski_blok_saopstenje

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ – Патриотски блок Косова и Метохије 29.04.2016.

  Као што је Патриотска коалиција ДСС-ДВЕРИ најављивала још током гласања, па и после гласања, ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com