ДСС, Двери и СРС нису екстремна десница (Видео)

ФОТО: Медија центар Београд
ФОТО: Медија центар Београд

БEOГРAД – Не може се говорити о расту краjње деснице у Србиjи, сматра политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић и наводи да се ДСС, Двери и СРС не могу квалификовати као екстремна десница. 

“Ниjе коректно квалификовати ДСС као екстремну десницу, па ни Двери, па чак ни СРС, без обзира на неке иступе њиховог лидера. Tо не одговара поjму екстремне или краjње деснице”, рекао jе Вукадиновић Танјугу поводом истраживања Ипсос Стратеџик маркетинга коjе jе показало раст подршке странкама деснице.

Наjвећи скок, према том истраживању, забележила jе СРС, а покрет Двери, коjи jе у коалициjи са ДСС, такође би био изнад цензуса са 6,6 одсто.

Што се тиче реjтинга тих странка, Вукадиновић каже да ту ниjе реч о неком енормном расту и скоку.

“Aко jе веровати том истраживању, људи су саставили Двери и ДСС па су добили преко цензуса што jе просто jедан збир њихова два резултата, чак не и њихова наjбоља резултата. Mислим да су они поjединачно око четири одсто”, наводи Вукадиновић, коjи jе уредник Нове српске политичке мисли.

Према његовим речима, радикали jесу нешто “порасли” последњих месеци, али то jе тренд коjи се може пратити од повратка лидера СРС Воjислава Шешеља из Хага, и то jе раст од два до три одсто “практично оно што се откинуло од СНС”.

“Mислим да jе то jедна врста медиjског спиновања пред посету Вучића СAД, да се каже како у Србиjи расте десница и то екстремна десница, како jачаjу неке опасне снаге и да ваљда, због тога, сада буду блажи према актуелноj влади и да виде да та влада нема алтернативу jер су алтернитава њоj само неки зли, страшни, опасни популисти, десничари”, рекао jе Вукадиновић.

Oн тврди да нема никакве лавине, а поготово не приче о екстремноj десници коjа се “сада ваља улицама и руши све пред собом”, наводећи да пад подршке грађана према EУ нема везе са растом деснице, jер те странке у збиру немаjу више од 14, 15 процената.

“На пад подршке према EУ ниjе утицало никакво jачања десних странака jер су њихови бирачи иначе европскептици. Mислим да jе пад подршке EУ последица пада ентузиjазма управо међу бирачима СНС”, рекао jе Вукадиновић. 

Додаjе да се тренд пада подршке према EУ може детектовати већ неколико месеци и да jе евроскептика било више од 30 одсто, а да их jе сада готово 40 одсто, односно 37, 38 одсто.


ТАНЈУГ

 

Такође проверите

1429356437757

Отворено писмо уређивачком колегијуму РТС-а

Пише: Златко Богатиновски Нисам ни мало срећан а поготово не задовољан да као уредник ПОТПУНО ...

4 Коментарa

 1. Tačno. Oni nisu ekstremna desnica već otvoreno fašističke organizacije.

   
 2. Zasto stratedzik? Vec imamo jednu stranu rec “strateski”, zasto pravimo novu i to jos nakaradnu? S obzirom da inace njihovim podacima ne treba puno verovati te da se radi ili o stranoj firmi ili nasoj koja koristi engleski naziv, ja im nikako ne bih isao “niz dlaku” trudeci se da se priblizim nacinu na koji im se ime firme izgovara iz nekog nazovi “postovanja”. Ajde onda da kazemo stradezik bombarder ili tako slicno. Mozda to meni licno para “oci” zato sto koristim engleski te znam da se ta rec ne izgovara bas tako ali kao sto rekoh ne bih nikome isao niz dlaku. Pa neka se potrude onda oni pa neka kazu Beograd a ne Belgrejd. Nas nam je jezik najvece bogatstvo i vazniji je od trenutne spoljno politicke situacije i smatra da ljudi od pera treba da se bore za njega pa makar i na takvim sitnim stvarima jer te sitne stvari su “stratidzik”! pozdrav

   
 3. Pravi fasisti su oni koje te casne organizacije tako gnusno kvalifikuju.

   
 4. Desnica ce pobediti na sledecim izborima i okrenuti zemlju na pravi put a ne ovim krvolocima i ubicama sa zapada.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com