Има наде за Хрвате или како су антифашисти пишали по Павелићу

pavelic-5
И буквално мокрење по доглавнику диљем Далмације… (Фото: Антифашистичка фронта Далмације)

Пише: Златко Богатиновски

Фрка око (не)потребних (како коме, јелте) избора у Србији је потпуно скрајнула једну врло интересантну и колоритну вест из бивше нам братске републике Хрватске. Тамо су такође бивша нам браћа Хрвати, антифашисти на врло креативан и по бешику здрав начин прославили десети травањ. Ко не зна, а има их не мало, то је десети април. Исти датум код Хрвата и Срба, само се другачије зову, и наравно, пишу. Као што је, уосталом, толико тога исто код тих истих Хрвата и Срба, само се, поготово сада, то исто другачије зове и пише.

Док је солдатеска Хитлерове машинерије за производњу смрти газила и ломила Краљевину Југославију у априлском рату 1941. године, велика већина официра и подофицира Хрвата, да не кажем скоро сви, је једноставно збрисала из војске (то се некада звало дезертирање) Краљевине коју су 1918. године наводно, или стварно, или отприлике, стварали са јужнијом, српском, тада браћом.

То што су погазили заклетву Домовини Југославији (предавали су се и други припадници пропале војске), ни по јада, него су, само пет дана по почетку ратних операција већ били у другој униформи, у држави коју су направили на издаји претходне. На “част за сва времена” свим хрватима који су били у домобранима а поготово у најболеснијим словенским војним формацијама у Европи за време Другог светског рата – усташама.

Тај пети дан рата у Краљевини Југославији је био десети април. Тај исти дан је у новој марионетској и монструозној творевини која се назвала “Независна Држава Хрватска” био десети травањ. Од тог десетог травња су Срби, пре свих, у тој шизофреној квази-држави постали “путници за пакао”…стотине хиљада њих, од најмлађих до најстаријих…

Тај дан стварања, тј.проглашавања НДХ данашње хрватске усташе и неоусташе, или новоусташе, већ годинама уназад – славе. Да је само Јасеновац постојао, а није, као психолог могу себи да дам за право да напишем да  неки ненормални људи славећи тај дан у Новој Држави Хрватској 2016.године славе – смрт.

Како су известили неки хрватски портали, “pripadnici i štovatelji IX. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban” u Splitu slavili deseti travnja, godišnjicu osnivanja zločinačke Nezavisne države Hrvatske, izvikujući ustaške pozdrave na jednom od gradskih trgova!”.

Док су ови поремећени некрофили славили свој мрачни празник, како пише на порталу lupiga.com “ona druga, normalnija Dalmacija također nije propustila dati svoj obol obilježavanju “najmračnijeg hrvatskog datuma”.

pavelic
(Фото: Антифашистичка фронта Далмације)

Antifašistička fronta Dalmacije godišnjicu NDH obilježila je “tradicionalnom akcijom kićenja javnih pisoara i wc školjki likom Poglavnika Ante Pavelića i mokrenja po istom”. Ovim činom, poručili su iz Antifašističke fronte, “izražavamo naš stav prema Paveliću, njegovim sljedbenicima i svima koji slave deseti travnja”.

pavelic2
(Фото: Антифашистичка фронта Далмације)

Ово је део саопштења Антифашистичке фронте Хрватске:

“Tradicionalnom akcijom kićenja javnih pisoara i wc školjki likom Poglavnika Ante Pavelića i mokrenja po istom obilježen je i ovaj 10. travnja u organizaciji Antifašističke fronte Dalmacije. Ovim činom izražavamo naš stav prema istom, prema njegovim sljedbenicima i svima koji slave ovaj dan te omogućujemo svima koji dijele naš stav da ga također izraze mokrenjem ili ako se ne slažu s njim da ga izvlače iz govana kao što to već radi naša Vlada, Kaptol, HDZ i mnogi drugi falsifikatori, lažovi i mitomani. Ove godine Ante je završio u pisoarima u: Splitu, Šibeniku, Zadru, Kninu i Zagrebu, a nadamo se da će se sljedeće godine akcija proširiti po cijeloj zemlji.”

pavelic6
(Фото: Антифашистичка фронта Далмације)

Подсетићу да је у антифашистичком отпору и оружаној борби против нацизма и фашизма у југословенским партизанским јединицама било преко 100.000 Далматинки и Далматинаца, припадника НОП-а Народноослободилачког покрета.

За време НОБ-а погинуло је 18.000 далматинских партизана а још 15.000 Далматинаца је страдало као жртва фашистичког терора и жртве рата. Кроз логоре је прошло 82.000 Далматинаца, док их је у Збегу у Италији и Африци било  око 39.000.

У једној од најтежих и најславнијих битака Народноослободилачке борбе, у чувеној Битци на Сутјесци, од укупно 7.543 погинула партизанска борца, скоро половина је била из Далмације.

Свој проглас десетог априла или травња 2016. године, Антифашистичка фронта Хрватске је завршила овим речима:

“Stoga, na današnji dan poručujemo da znamo tko je i kako pobijedio u Drugom svjetskom ratu. Smrt fašizmu i povijesnom revizionizmu! Sloboda narodu!”

Да се ја вратим на бешику (и простату, код неких). Зарад општег здравља становништва Републике Србије, које подразумева и озбиљно нарушено МЕНТАЛНО ЗДРАВЉЕ, препоручујем сличне акције по нашој окупираној отаџбини. Од силне понуде бедника и издајничких ликова треба изабрати ипак мањи број фотографија или чак једну, да не би олакшавајући се, отежавали функционисање важних установа као што су водоводи и канализације затрпавајући их, и загушујући их. Да не почнемо да пливамо у сопственим г…..а, уместо да их проследимо заједно са “великанима” наше политичке сцене, тамо где им је свима и место.

После оваквих заметнутих али ипак пронађених вести из Хрватске, човек мора да помисли да има наде за Хрвате. Ако се појаве фотографије сличног садржаја (наравно непримереног, па се унапред извињавамо читаоцима на медијском простаклуку кога у етру Србије уопште нема, јелте) српских писоара па чак и вц-шоља, помислићемо да има наде и за – Србе.

(аутор је дипломирани психолог)

 

 

Такође проверите

ferhadija

ПАРЧЕ СЛОБОДНЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

Почиње седмица по Ђурђевдану, отвори се Ферхадија у тоновима суживота и лијепе будућности. Међутим из ...

Један коментар

  1. Мучна тема је то са хрватима,украјинцима…Нема таквих,постоји само једна агресивна црква која од готовине прави вересију,али не себи него другима.Мислим на Ватикан,али не верујем ни да су друге религије мирољубивије,само нису у позицији да се шире.За разлику од наших националиста,Путин је заузео мудрију позицију и чак и за време најужаснијих злодела према Донбасу није падао у ватру и слао клетве мрским Украјинцима него је мудро зборио да су они исти народ,браћа која тренутно ратују.Да,био је Јасеновац,али нису ни тамо све црни ђаволи и усташе.Тачно је,многи су изгинули у партизанима,против усташа и баш такви су се у последњим турбленцијама удаљили од нас,а има ту кривице и Срба јер су ту западну браћу бацали у исти кош.И партизане и усташе.То Путин није радио.Једно су Украјинци,друго су нацисти Десног сектора.За српске националисте Хрват је Хрват,а није.Сад можда већ и јесте,а сви знамо да смо исти народ.Глупи су ти мрзитељи Југославије на свим странама.Сви су они профитирали од Тита и Југославије,а сад је Тито највећи злотвор и Србима и бившим Србима.Како то?То није нормално ни логично.Нека се договоре.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com