САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ – Патриотски блок Косова и Метохије 21.04.2016

patriotski_blok_saopstenje

 

Предстојећи парламентарни избори на Косову и Метохији, организовани по принципу гласања Срба из дијаспоре, јер их не организује РИК већ OSCE, одвијају се у духу припреме за велику изборну крађу од стране Српске напредне странке (СНС).

OSCE као и 2014. године нема довљно капацитета да организује фер и регуларне изборе и као такав служи само као маска за изборну крађу.

Бројни су примери за то.

РИК је смањио број бирачких места са 25 на 21 наводно из безбедоносних разлога, што је гола лаж. Наиме, 2004. године, када је безбедност била много лошија, на Косову и Метохији је било 90 бирачких места. РИК намерно смањује број бирачких места јер он фаворизује Српску напредну странку која поседује државне ресурсе и која може да превози своје гласаче, имајући у виду да на појединим местима морају да пређу по 70 км у једном правцу. Такође, са мањим бројем бирачких места лакше се врши изборна манипулација.

Патриотска коалиција ДСС-ДВЕРИ више од месец дана је захтевала од OSCE-а да им омогући посматраче у проширеном саставу на бирачким местима, као и приликом бројања гласова, с обзиром да као ванпарламентарна странка нема право да има чланове у сталном сазиву. Нажалост, OSCE то није дозволио.

Као карактеристичан пример припреме за изборну крађу је допис шиптарског градоначелника и председника општинског одбора СНС-а Кос. Митровице Горана Ракића, који је упутио свим јавним установама које су на буџету Републике Србије, од којих тражи да се доставе матични бројеви свих запосених и чланова њихових породица као и бројеви мобилних телефона. Ти подаци би се користили за притисак да гласају за Српску напредну странку. Ако закажу следи губитак радног места.

Такође, исти „градоначелник“ захтева од свих запослених под уговором, да сваки од њих мора да обезбеди најмање 30 сигурних гласова јер у противном случају неће им бити продужен уговор о радном односу.

Добар део лица за које СНС поуздано зна да нису његови гласачи волшебно нестаје са бирачких спискова или се, наводно грешком, шаљу на удаљена бирачка места.

Нажалост, велика крађа гласова десила се и 2014. године када је опет OSCE био организатор избора, због чега су чланови главног одбора Демократске странке Србије са Косова и Метохије на својим главним одборима предочили да је на Косову и Метохији извршена велика изборна крађа. Ондашње руководство Демократске странке Србије на челу са Андрејом Младеновићем и Ненадом Поповићем је заташкало целу ситуацију због својих позиција и шуровања са Српском напредном странком због чега су и осванули на њиховим изборним листама.

Искуство из 2014. године говори да је крађа извршена током транспорта изборног материјала са Косова и Метохије у Рашку и Врање као и приликом примопредаје и пребројавања гласова.

Постоје два битна разлога због чега је Александру Вучићу стало да покраде изборе на Косову и Метохији. Први, што му рејтинг није тако висок како га представљају агенције за истраживање јавног мњење, него је упола мањи, па му је сваки глас битан. Друго, што он мисли да изборном победом на Косову и Метохији може да опере своју националу издају и одговорност пребаци на народ, који ето, забога, „прихвата“ да буде издан.

Патриотски блок састављен од ДВЕРИ и ДСС-а ће током избора у недељу 24. априла о свим изборним манипулацијама, нерегуларностима и преварама откривеним током гласања благовремено обавештавати јавност и грађане Србије као и представнике OSCE-а који су задужени за спровђење избора.

У Косовској Митровици

21.04.2016. године

Председник покрајинског одбора ДСС-а                               СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ

                 др Ненад Којић                                                            Горан Миленковић

        ________________________                                         ________________________

patriotski51

 

Такође проверите

patriotski_blok_saopstenje

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ – Патриотски блок Косова и Метохије 19.04.2016.

  Претње смрћу као и бацањем бомби на објекат Слободана Мирковића у Звечану на само ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com