САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ – Патриотски блок Косова и Метохије 25.05.2015.

patriotski_blok_saopstenje

После више од две године писања председник Србије Томислав Николић је срочио стално најављивану платформу о Косову и Метохији.

Ово је иначе друга платформа о Косову и Метохији коју је председник Србије склепао и показао грађанима Србије. Та прва је била 2012. године и од ње је председник Србије брзо одустао пошто се ондашњи премијер Ивица Дачић и први потпредседник Владе Александар Вучић са њом нису сложили. Слушајући последње изјаве Александра Вучића идејног творца Бриселског споразума сва је прилика да ће председник Србије одустати и од ове платформе.

Да подсетимо, Томислав Николић је апсолутно подржао Бриселски споразум, постављање граница између Косова и Метохије и централне Србије, укидање институција српске државе на Косову и Метохији, пријем Косова у скоро све међународне институције и органзације па се онда поставља питање која је права сврха ове платформе.

Највероватније се ради о подели улога у којој је Томислав Николић просрпски настројена личност а Александар Вучић интернационалац, Томисалав Николић русофил а председник Владе Србије европејац.

У суштини и један и други цело ово време корацима од седам миља удаљавају Косово и Метохију од Србије стварају још једну албанску државу на Балкану и праве темеље за настајање „Велике Албаније“ против које се они наводно боре а на терену стварају услове за њено настајање.

Председник Владе Србије своју политику према Косову и Метохији брани тезом да је то у интересу Срба на Косову и Метохији а и због бољег живота грађана Србије. Александар Вучић, као и много пута до сада, говори неистину јер се таква политика коси са елементарном логиком. Како Срби на Косову и Метохији могу да живе боље у туђој држави у коју их гура председник Владе Србије него у својој? А са друге стране како грађани Србије могу да живе боље ако им премијер завлачи руку у џеп и драстично смањује плате и пензије?

            Зато Срби на Косову и Метохији немају много илузија када је у питању нова Томина платформа о Косову и Метохији. Брзо ће председник Србије од ње одустати као што је одустао од прве. То је све већ виђено.

У Косовској Митровици

25.05.2015. године

Председник покрајинског одбора ДСС-а                                      СРПСКЕ ДВЕРИ

                 др Ненад Којић                                                            Горан Миленковић

        ________________________                          ________________________

 Друштво српско-словенске солидарности                          Покрет грађана Косова и Метохије

“Григорије Степанович Шчербина”- К. М.                                “Стара Србија” – Грачаница

         председник Момир Касаловић                                     председник Златибор Ђорђевић

           ________________________                               ________________________

38) 25.05.2015 patriotski10

 

Такође проверите

ferhadija

ПАРЧЕ СЛОБОДНЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

Почиње седмица по Ђурђевдану, отвори се Ферхадија у тоновима суживота и лијепе будућности. Међутим из ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com