НКПЈ ће тужити МУП Србије – зато што штити фашисте!

20160318_140037
Отворени позив на линч! (Фото: Златко Богатиновски/РОНИН)

 

Пише: Златко Богатиновски

После „половичне“ рехабилитације генерала Драже Михаиловића, у Србији је у току процес рехабилитације и другог генерала Југословенске краљевске војске, Милана Недића, започет средином јануара ове године. У Вишем суду у Београду је 14 фебруара настављен судски процес, али и „pro et contra“ протести на улици уз присуство не малих снага полиције.

Како су се испред Палате правде сукобљавали чланови и симпатизери левичарских организација и партија са једне и равногорских организација са друге стране, због Драже Михаиловића, тако су се испред Вишег суда у Београду, у улици Тимочка 15, нашли једни против других чланови и симпатизери Нове комунистичке партије Југославије, Савеза комунистичке омладине Југославије, СУБНОР-а Београда, па и Јошка Броз, председник Комунистичке партије (Србије), и чланови и симпатизери покрета “Збор” и  српског сабора “Заветници” с друге стране.

Прво комунисти против четника, па онда комунисти против недићеваца и љотићеваца.

„Недићевци и љотићевци“ су, као и прошлог пута носили заставу са ликом Димитрија Љотића, којом су претходног пута поносно махали а коју је овога пута полиција уклонила. Обучени у кратке црне јакне са капуљачама и црним наочарима на лицима „нови љотићевци“ су скандирали губилиштима на Бањици и Јајинцима!

Beograd, 8. februara 2016 - Pripadnici policije obezbedjuju proteste ispred zgrade Viseg suda u Beogradu. U Visem sudu u Beogradu danas bi saslusavanjem svedoka trebalo da bude nastavljen postupak pravne rehabilitacije predsednika pronacisticke Vlade Srbije za vreme okupacije u Drugom svetskom ratu Milana Nedica. FOTO TANJUG / SRDJAN ILIC / tj
Омладина “ЗБОР-а” на делу – фашистичка будућност Србије?!  (Фото: Срђан Илић/Танјуг)

Између осталог, заступници рехабилитације злочинца су се позивали и на овакву (!) омладину „Збор-а“.

Преко 200 антифашиста наспрам око 20-ак фашиста.

Битно је поменути, да је држава по други пут (!) штитила окупљене фашисте.  Јануара су толерисали фашистичку заставу, а тада као и средином марта и пароле о Бањици и Јајинцима због којих би требало да одговарају, јер су на тај начин увредили многобројне жртве фашизма на овим просторима. Полиција на такве повике није реаговала.

Ово не изненађује, имајући у виду чињеницу, да су претходних дана медији најављивали протест Савеза комунистичке омладине Југославију у истом контексту са најавом фашистичког протеста.

У саопштењу Секретаријата НКПЈ и Секретаријата СКОЈ-а се тим поводом наводи следеће:

„Срамни покушаји изједначавања фашизма и комунизма, нажалост, не јењавају, но ово је само разлог да још борбеније устанемо против тих покушаја.

20160315_162843
Гвоздена роло-врата у заштити скромних просторија НКПЈ и претећа порука припадника “ЗБОР-а” (Фото: Златко Богатиновски/РОНИН)

Присталице фашизма и рехабилитације Недића извели су две кукавичке акције уочи и по данашњем протесту. Најпре су непознати починиоци, кукавички у глуво доба ноћи, између недеље и понедељка исписали претеће графите на просторијама Нове комунистичке партије Југославије и СКОЈ-а.

На зидовима су освануле следеће поруке: “Смрт комуни. Збор“; “Комунисти смрт вам доћи мора, судиће вам омладина Збора“; “Анти антифа” и њима сличне. Такође, и табла са натписом НКПЈ, која се налази испред улазних врата ове левичарске партије, потпуно је демолирана.

Ово није први пут да хулигани, припадници екстремно десничарских, профашистичких организација, на један кукавички, подмукао и нецивилизован начин насрћу на просторије НКПЈ и СКОЈ, исто су учинили и средином 2014 године.

20160315_163112
Као некад у мрачно доба – комунисти иза решетака (Фото: Златко Богатиновски/РОНИН)

Потом, након протеста, идентификовани Саша Гачић, припадник једне од фашистичких групица, заједно са још два хулигана, насрнуо је на активисту СКОЈ-а и НКПЈ, друга Милана П., који је сам чекао аутобус. Друг Милан се, срећом, одбранио, и хулигани су побегли. Полиција, која је на протесту штитила фашисте, наравно, није одреаговала.

Подсећамо да је ово само једна у низу акција које ће НКПЈ и СКОЈ спровести у циљу спречавања срамне рехабилитације. Оштро се супротстављамо прекрајању историје, стављањем четника, а затим и фашиста на страну оних који су заиста бранили земљу од окупатора.

Да подсетимо, разлози због којих се НКПЈ и СКОЈ противе рехабилитацији Милана Недића су следећи:

BG-MILAN-NEDIC-061115-1900-NBR-02-20151106-164919845-.mxf.Still003
Милан Недић и Адолф Хитлер 1943. године у Немачкој  (Фото: фб)

– Милан Недић је био издајник српског народа и Југославије који је служио интересима наци-фашистичког окупатора у Другом светском рату

– Милан Недић је био на челу квислиншке марионетске „владе“ која је служила и помагала окупаторским трупама

– Милан Недић је оганизовао квислиншке јединице које су се бориле против ослободилачког партизанског покрета а финансирале су их окупационе власти

– Милан Недић је током Другог светског рата на простору Југославије био на истој страни на којој су били и други издајници југословенских народа, белогардејци, усташе, про-фашистичке милиције издајника муслиманског народа, зеленаши, балисти, фолксдојчери, ВМРО-вци и наравно четници

– Милан Недић је организовао масовна хапшења Јевреја и Рома који су убијани у концентрационим логорима и другим местима

– Милан Недић је као симпатизер фашизма доносио антисемитске и антиромске и друге расистичке законе и прописе

– Милан Недић је организовао казамате у којима су убијани комунисти, антифашисти и други родољуби

– Милан Недић није спасавао српски народ, већ је напротив Србе предавао фашистичком окупатору и директно је одговаран за страдање више десетина хиљада Срба

– Милан Недић је срамота српског народа и заслужује само презир и гађење

Рехабилитација издајника неће проћи!

Смрт фашизму – слобода народу!“

Неке историјске чињенице о Недићу:

  • Милан Недић је био премијер марионетске владе која је управљала окупираном Србијом од 1941. до 1944.
  • Милан Недић није никаква „српска мајка“, или несрећна личност, каком ревизионистичка историографија покушава да га прикаже. Он је био пажљиво изабран од стране Немаца ( због текстова који су отворено симпатисали и величали Немачку тога доба био је смењен).
  • Делови армије коју је Милан Недић контролисао предали су оружје знатно пре капитулације која је потписана у Београду, а његов је задатак била одступница која је пробијена од стране Немаца без борбе.
  • О питању злочина и колаборације са немачким окупатором најбоље сведоче логори на територији Београда и улога Недићевих људи у егзекуцији Јевреја и Рома, као и сама штампа тог доба која је славила наци – фашизам.

Ако желимо да нам буде јасна рехабилитација домаћих издајника,  ми као друштво морамо бити свесни историјског тренутка у коме данас живимо. Данашњи режим, жели да рехабилитује своје идеолошке претке, јер како су квислинзи били слуге Берлина и Рима, тако су данашњи њихови идеолошки наследници слуге Брисела и Вашингтона.

Сем тога, Европска Унија у резолуцији из 2015. године тражи од Србије да изврши рехабилитацију и реституцију имовине, стога такве рехабилитације (Михаиловић јуче, Недић данас, Љотић сутра, итд.) у ова времена не треба да нас изненађују.

Политичко-психолошки смисао оваквих рехабилитација (у Србији  је од доношења Закона о рехабилитацији 2006. поднето преко 13.000 захтева!) је брисање антифашистичке борбе и револуције из колективног сећања нашег народа, што је циљ свих досадашњих па и данашњег антинародног режима, против чега треба да протестују не само комунисти већ сви искрени антифашисти, антиимперијалисти, патриоте и родољуби.

Подсећања ради, до сада су рехабилитовани бивши државни функционери, градоначелници, обични грађани, као и чланови краљевске породице Карађорђевић (кнез Павле, краљица Марија, краљ Петар II и њихови најближи рођаци).

Брани ли српска полиција фашисте?

Питање ни идеолошко, ни реторичко, већ принципијелно и озбиљно. Толерисање фашистичке заставе и симбола, не реаговање на врло увредљиве такође фашистичке поруке уличних „бранилаца“ Милана Недића и Димитрија Љотића, као и не реаговање на физичке нападе истих, па и претње смрћу (!) и коришћење Фејсбука у циљу ширења идеологије српског фашизма полицији Србије не да не служи на част, већ и не говори баш много похвално о њеном професионализму.

Врхунац „селективне професионалности“ полиције у Србији је свакако недавно јавно демолирање просторија НКПЈ и СКОЈ-а од стране припадника ЗБОР-а.

20160318_140129
Претње омладине “ЗБОР-а”: смрт и крај комунистима за МУП Србије су – “украшавање зграда” а не разлог за санкционисање починилаца  (Фото: Златко Богатиновски/РОНИН)

 

Тим поводом Секретаријат НКПЈ је 18.03.2016. издао саопштење и протест под називом „Полиција поново жмури на „десно око“, који „РОНИН“ објављује у целости због тога што овај поновљени вандалски чин као обавештење да се десио али и као осуду, није забележио буквално ни један медиј у Србији (!).

„Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) оштро протествује због очигледно намерног изостанка реакције полиције на недавни инцидент, исписавање просторија НКПЈ фашистичким паролама с позивима на линч наших чланова.

20160315_163258
Уместо страха, додатан мотив комунистима и скојевцима да се још жешће боре за Србију без фашизма (Фото: Златко Богатиновски/РОНИН)

Да подсетимо, у глуво доба ноћи између недеље и понедељка, на наше просторије групица фашиста је исписала претеће графите с потписом љотићевског фашистичког покрета „Збор“ који је на сметлиште историје бацила наша славна народноослободилачка борба. Фашистичку акцију доводимо у везу с наставком процеса за рехабилитацију фашистичког слуге Милана Недића и нашим упорним протестима против те рехабилитације. Паралелно с исписивањем претећих графита, поједини активисти НКПЈ-СКОЈ су преко друштвених медија добили и претње смрћу.

20160315_162816(1)
И лице и наличје “ЗБОР-а” – претње смрћу ! (Фото: Златко Богатиновски/РОНИН)

На видело је изашала неоспорна чињеница да полиција не жели да предузме адекватне мере у циљу санкционисања починилаца који не само да пропагирају антицивилизацијске идеје које чак и буржоаски Устав и закони Србије забрањују, већ и упућују отворене позиве на линч, вандализују имовину, и само када су бројчано надмоћнији и физички нападају доследне антифашисте и прогресивне људе – комунисте.

Полицајци из станице Вождовац су у понедељак извршили увиђај и притом тврдили да ће предузети мере против починилаца. Наши чланови су брзо потом дошли до фотографија починилаца. Наиме, на једној фејсбук страници сами фашисти су се хвалили акцијом вандализовања наших просторија.

Иако је сасвим оправдано сумњати у елементарну интелигентност починилаца, сматрамо да је у чину хвалисања на друштвеној мрежи ипак реч о нечем другом сем о фашистичкој глупости. Иако је јасно да полиција истог момента може доћи до сазнања ко су починиоци провером адресе с које се материјали постављају на друштвене мреже, те да може и у врло кратком року санкционисати починиоце, то се није десило.

Отворено је питање зашто?

Наши чланови су покушали да дођу до тог одговора. У неколико наврата су покушаји да поново пријавимо случај и добијемо информације о поступку били опструирани изговорима да надлежни нису присутни у полицијској станици Вождовац и да нема ко да нас прими. Тек после трећег покушаја успели смо да дођемо до информација о предмету и инспектору који води случај. До овог тренутка нико од фашиста није приведен лицу правде.

20160315_162722
Од графита до неинтелигентног хвалисања “херојском” акцијом преко Фејсбука – огледало фашистичких глупости    (Фото: Златко Богатиновски/РОНИН)

 

Због свега тога, НКПЈ је данас, 18. марта, упутила протестно писмо министру полиције Небојши Стефановићу, о чему смо унапред обавестили и медије, а чиме заправо желимо да скренемо пажњу читавој јавности на недвосмислено жмурење полиције на „десно око“.

Убеђени смо да никакав формалан одговор нећемо добити, нити да ће полиција ишта учинити поводом овог случаја, што нам за право даје и чињеница да ни пре годину и по дана, када се сличан инцидент догодио, и када су готово идентичне поруке биле исписане на нашим просторијама, полиција није урадила ништа.

20160315_162911
Бесмислени графити “ЗБОР-а” на све стране  (Фото: Златко Богатиновски/РОНИН)

НКПЈ, која је чланица међународног комунистичког покрета, ће покренути жестоку међународну кампању против заштите фашиста у нашој земљи, као и тужбу против Министарства унутрашњих послова које брани фашисте.

Желимо да поручимо и полицији и бедницима који по мрклом мраку с фантомкама на главама исписују бесмислене графите да поново нису успели, да нас нису заплашили и да су њихове акције јалове. Не само да ови потези нису поколебали чланство, активисте и симпатизере НКПЈ, већ су нам дали додатан повод и мотивацију да још борбеније, још доследније наставимо нашу праведну и прогресивну борбу за Србију без фашизма, експлоатације и беде.

Неће проћи!“

 

Такође проверите

ferhadija

ПАРЧЕ СЛОБОДНЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

Почиње седмица по Ђурђевдану, отвори се Ферхадија у тоновима суживота и лијепе будућности. Међутим из ...

Један коментар

  1. Марш бре у мишје рупе. У рату сте победили захваљујући масонима и језуитима. Уместо Бога славили сте тита који је чинио разна злодала над Србима. Распарчали сте Србију у комаде. Па ко кога штити кад су још деца комунизма(сатанизма) у власти, да не стоје центри моћи иза вас не би сте одавно ни постојали. Нисте ви Срби ви сте црвене усташе

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com