Без Прлета, остајемо ТИХИ и МРКИ

rep-tihi
Тихи (Војислав Брајовић), Прле (Драган Николић) и Мрки (Александар Берчек) у југословенском ратном филму “Повратак отписаних” из 1976. године   (Фото: фб)
 
Пише: Дејан Љутић
 
Због њега сам остављао лопту и трчао кући на „Отписане“ а од ћалета тражио да ми на пијаци  купује мајице са Прлетовим ликом. Албум са сличицама „Повратак отписаних“ био је обавезни део моје школске торбе. Бркове и браду сам пустио касније.
Оде Драган Николић. Онај његов „Сабирни центар“ је све пунији. Сада Жика и Флојд поправљају ђунту са ситном нутом у неким небеским радионицама.  Желео бих да верујем да си само „као нестао“ да би зезнуо Кригера. Зато и нема никакве логике што више нису ту.
Нажалост, већина данашњих  клинаца, они на којима почива будућност ове земље, тебе знао само из рекламе о испијању кафе. То је та вечерња школа наших безбројних ријалитија. То значи да смо ми нестали а не ти. Нема више бунта, само сагињање главе.
Хвала Прле што си нам ослободио Београд. Хвала ти и на свакодневној безопасној порцији подсећања да поштење и није оброк који се гута или жваће па после испљуне. Зато овај град и више није исти.
И, знам да сам досадан. Али, види, можете ли ти и Паја, тамо на небесима,  да поново направите неку нову илегалну ћелију. Бојим се да би без ње и тебе, остали ТИХИ и МРКИ у времену које је пред нама.  
Алеја великана и јесте за тебе. То је као да возиш „Последњи круг у Монци“. Само, биће то дуги кругови јер ће многи хтети да виде твоју последњу вожњу.

 

Такође проверите

ferhadija

ПАРЧЕ СЛОБОДНЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

Почиње седмица по Ђурђевдану, отвори се Ферхадија у тоновима суживота и лијепе будућности. Међутим из ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com